Een en al oog

Werken met een visuele beperking

November 25, 2020

"Ik vind het een gemiste kans als mensen die in de loop van hun leven een visuele beperking krijgen levenslang thuis zitten", stelt Anneke Berkhout, themacoördinator Werk bij de Oogvereniging. In onze nieuwe podcast vertellen deskundigen en ervaringsdeskundigen over de mogelijkheden van werken met minder of geen zicht. 

Evelien van Soest (slechtziend) en Martine Muizelaar (slechtziend en slechthorend) vertellen over hun eigen ervaringen en over de aanpassingen die zij op hun werk moeten doen. Erna Luttik (arbeidspsycholoog bij onder andere Bartiméus) geeft praktische tips, bijvoorbeeld over hoe je je visuele beperking bespreekt met je leidinggevende en collega's. Anneke Berkhout deelt wat de Oogvereniging kan betekenen voor werkenden en werkzoekenden. 

Wil je meer weten over wat er in de podcast besproken is? Heb je behoefte aan een goed gesprek of een persoonlijk advies? Dan kun je contact opnemen met de Ooglijn via 030-2945444 of ooglijn@oogvereniging.nl. Bij op de hoogte via www.oogvereniging.nl/nieuwsbrief

Podbean App

Play this podcast on Podbean App